Union professionnelle de Dermatologie

Dermanet.be
Wetenschappelijke Vereniging .:. Welkom op de website van de Belgische dermatologen

Wetenschappelijke Vereniging

Koninklijke Belgische Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (KBVDV)

Wie zijn we ?

De Koninklijke Belgische Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (KBVDV) is een vereniging zonder winstoogmerk opgericht overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 met als identificatienummer 523/92. 

 

Het bureau van de vereniging werd op de algemene vergadering van 9 maart 2017 verkozen en goedgekeurd en is als volgt samengesteld:

  • Voorzitter: Prof. Dr Jo Lambert
  • Ondervoorzitter: Prof. Dr Véronique del Marmol
  • Secretaris : Dr Stéphanie Ryckaert
  • Secretaris adjunct: Dr Bernard Bouffioux
  • Penningmeester: Dr Mark Vandaele
  • Leden: Dr Josette André, Prof. Dr Marjan Garmyn, Prof. Dr Jan Gutermuth, Prof. Dr Julien Lambert en Dr Olivier Vanhooteghem
  • Waarnemers: Prof Dr Marie Baeck, Dr Bernadette Blouard

 

Onze opdracht

De Koninklijke Belgische Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (KBVDV) heeft zich tot doel gesteld de studie van de dermatologie te bevorderen. Zij organiseert, in het bijzonder, wetenschappelijke congressen voor de continue navorming van zijn leden. 

 

Ook wilt de KBVDV een forum bieden voor de vele mensen in ons land die hoogstaand wetenschappelijk werk verrichten. Zij geeft, via de Foundation, bovendien financiële steun aan dit wetenschappelijk onderzoek.

 

Verder vertegenwoordigt de KBVDV de belgische dermatologen in internationale wetenschappelijke organisaties en verdedigt ze de eigenheid en het imago van ons specialisme ten aanzien van de overheid, de pers, de farmaceutische bedrijven en de andere medische beroepsgroepen.

 

Datum van publicatie: 11-03-2017