Union professionnelle de Dermatologie

Dermanet.be
Welkom op de website van de Belgische dermatologen

Inleiding

De dermatoloog is de geneesheer-specialist die ALLE ziekten van de huid, van zijn adnexen (haren en nagels) en van de slijmvliezen (van de mond en van de uitwendige geslachtsorganen) behandelt.

De dermatoloog is ook veneroloog. Hij behandelt dus eveneens de seksueel overdraagbare aandoeningen.

Deze website is ontwikkeld door de Beroepsvereniging van de Belgische Dermatologen en Venerologen et de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dermatologie en Venerologie.

De dermatologie bevat eveneens de dermatologische heelkunde en de invasieve medische esthetica.

De dermatoloog is dus een arts, die niet alleen een zeer brede medische specialiteit beoefent, ten gevolge van het grote aantal ziekten dat zich ter hoogte van de huid kan voordoen, maar ook een heelkundige specialiteit, die hem toelaat om curatief, preventief of esthetisch tussen te komen, in de eerste plaats ter behandeling van de goedaardige en kwaadaardige tumoren.

Hij is eveneens de specialist van de, voornamelijk niet heelkundige, invasieve medische esthetiek (peelings, rimpelbehandeling door inspuiting van botulinetoxine of van andere opvulmiddelen, lasers...).

Men wordt in België dermatoloog-veneroloog na een opleiding van minstens 11 jaar: 7 universitaire jaren om de wettelijke titel van arts te bekomen, en 4 specifieke opleidingsjaren teneinde, van de Federale overheidsinstelling Volksgezondheid, de erkenning in de dermatologie-venerologie te bekomen.

Hoewel ALLE dermatologen ALLE bevoegdheden hebben om ALLE huidziekten te behandelen, hebben enkele hiervan specifieke bekwaamheden ontwikkeld in sommige domeinen en/of sommige technieken, die hen in het bijzonder interesseren.

Deze bijzondere competenties zijn, in de mate van het mogelijke, in onze database, weergegeven voor elke dermatoloog en op te zoeken in de rubriek "zoek een dermatoloog" (gespecialiseerd in...).

Nieuws
Ons beroep Dermatologie A-Z Estetische dermatologie Links

Zoek een dermatoloog

Postcode

Uitgebreid zoeken

Leden

Paswoord vergeten ?